Солната стая (White Salt Room), която се намира също в Бялата Лагуна е направена с мисъл за децата и техните семейства преди всичко.

В детското помещение интериорът е тематичен. Стаите са с подово отопление, а дечицата могат да си играят боси в солта, наподобяваща естествен пясъчник.

За подранилите ни приятели с деца имаме атрактивен детски кът и в чакалнята, където малчуганите със сигурност няма да скучаят, докато чакат да дойде часа им за терапия.

Още по-вълнуващо е, че входът за придружителят е безплатен и докато детето ви събира ‘имунитет’ и вдишва ползите от солната терапия, вие релаксирате.

Какво се случва при вдишване на солен въздух? 🤔

👩‍🏫Молекулите на солта се състоят от един положителен натриев йон и един отрицателен хлориден йон. При вдишване на соления въздух, молекулата на солта влиза във влажните дихателни пътища на белите дробове, при което се разпада, освобождавайки отрицателния йон.

Проучванията показват, че отделянето на отрицателни йони по време на солната терапия:

📌намалява стреса,

📌главоболието,

📌умората и депресията,

📌усилва енергийната и психическата острота,

📌засилва имунната система и съпротивителните сили на организма,

📌стабилизира съня,

📌подобрява настроението,

📌възстановява здравето.

👩‍🏫 Халотерапията има прочистващ ефект върху бронхите и белите дробове и значително подобрява здравето на дихателните пътища, кожата и имунната система.

Частиците сол действат като анти-бактериални агенти, разтварящи бактериите и замърсителите (прахови частици и дим), попаднали в дихателните пътища от въздуха. Вече обезвредени, те се изкашлят от пациента или се освобождават по време на метаболитните процеси, чрез кръвния поток.

Престоя в солната стая ви подпомага срещу следните заболявания:

инфекции на дихателните пътища,

астма,

 алергичен и хроничен бронхит,

 чести настинки,

 фарингит,

 възпаления на синусите,

 ринит,

тонзилит (възпаление на сливиците),

 пневмония след остър стадий,

ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест);

Различни типове алергии, включително:

 алергия към домашен прах и мухъл,

 сезонни алергии,

 сенна хрема,

 алергични кожни реакции;

Някои кожни заболявания, като:

псориазис,

дерматит (екзема),

 акне,

 невродермит (атопичен дерматит);

Психосоматични състояния, включително:

стрес,

умора,

безсъние,

изтощение,

главоболие,

раздразнителност и други.

Други състояния и заболявания:

 инфекции в устната кухина,

артрит,

 задух и стягане в гърдите,

 инфекции на ушите,

 пушаческа кашлица,

чести вирусни инфекции,

 слабост на имунната система,

 кистозна фиброза,

хипотиреоидизъм.

🥇White Salt Room предлага освен високо-качествена сертифицирана, медицинска сол и един от най-мощните генератори на пазара, но и разумни цени.

Резервирайте сега.

Ползи на солната терапия при деца (от 6 месечни)

Халотерапията има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие. Тя подпомага функциите на дихателната система и кожата. Доказано е, че действа ефективно както при възрастни, така и при деца. Ето какви ползи носят солните стаи за малчуганите.

Рискът от развитие на различни дихателни заболявания при децата е по-голям в сравнение с този при възрастните. След раждането бебетата имат по-слаба имунна система, а дробовете и мозъкът им все още не са добре развити. До 6-годишна възраст вътрешният клетъчен слой на лигавицата на дихателните пътища е особено пропусклива. Проучвания показват, че децата вдишват от 20 до 50% повече въздух и съответно повече замърсявания, отколкото техните родители. Тъй като организмът им продължава да расте, те са по-податливи на разболяване.

Особено зимата, малчуганите боледуват често. Много педиатри препоръчват халотерапията за лечение на астми, настинки, ушни инфекции и бронхит. Освен това тя има благоприятно въздействие при различни алергии, кожни обриви, сънна апнея и други състояния.

Солната стая за деца е изградена от природни соли, които създават стерилна среда. В тях децата могат да влязат с удобни дрехи или дори бански, все едно си играят в пясъка на плажа. Стаите разполагат с различни кофички, лопатки и други играчки, с които малчуганите да запълват престоя си. Чрез специална вентилация в тях се впръсква въздух, наситен с малки частици сол, който прониква в дихателните пътища и ги отпушва.

Leave a Comment