Пречистване на водата

Често получаваме запитване как се пречиства водата  в нашите специализирани бебешки вани.

В съвременната реалност общите басейни най-често се почистват с помощта на ХЛОР и Калиев перманганат.  Има още един метод, който работи повече от век – озонирането на водата.

Именно с ОЗОНИРАНЕ НА ВОДАТА работим във всички Baby Spa White Lagoon центрове.

Ще ви дадем малко повече информация, за да бъдете напълно спокойни, когато посещавате нашите центрове.

Такъв елемент от химическата периодична таблица като озон е форма на кислород, която е в активно функциониране. Озонът е най -силният окислител и има дезинфекциращо действие. Следователно използването на озон за пречистване на вода гарантира елиминирането на всички метали, вирусни бактерии, включени в съдържанието му.

Процесът на пречистване на водата с озон протича на няколко етапа: Окисляване на примеси и желязо съдържащи елементи, дезинфекция и елиминиране на бактерии и вируси. Филтриране на остатъците от окисляване, което представлява утайка, подобна на вар. Допълнително пречистване на водата с филтър с активен въглен. Озонът действа незабавно, като окислява съдържащите се във водата метали и убива вредните микроби и бактерии. Няколко секунди са достатъчни и ефектът няма да отнеме много време, така че дори чешмяната вода може да бъде озонирана. Озонът е по-добър от всички други реагенти в унищожаването на вредни микроби и гъбички във водата, включително вируси и растителни спори. Когато водата се озонира, остатъците от реагента се превръщат в кислород, който насища водата и я прави невероятно полезна за консумация от човека. При пречистването на тръбопроводната вода озонът елиминира външните неприятни миризми и вкусове . Използването на озон при пречистване помага за премахване на киселинността и прави водата неутрална.

В процеса на озониране във водата се запазват всички необходими за човешкия организъм полезни микроелементи. Озонираната вода има положителен ефект върху метаболизма , ускорява метаболизма, насищането на тялото с кислород, а също така има положителен ефект върху функционирането на черния дроб, бъбреците и отделителната система. Също така се препоръчва за бебета, които имат сухота на кожата заради успокоителния й ефект.

Вярваме, че тази информация ви е била полезна и можете да сте напълно спокойни за вашите прекрасни бебета.

За нас

Добре дошли в първото Baby Spa в България. Насладете се на многото уникални услуги, които предлагаме в White Lagoon.

Open Hours

Пон-Петък: 09:00 - 19:00
Събота: 09:00 - 19:00

Неделя: 09:00 - 19:00

Contacts

ул.Бяла Акация 1, Манастирски Ливади, София
Тел: 0888 91 31 33
Facebook

Instagram

ThemeREX © 2024 All rights reserved. Terms of use and Privacy Policy

Disclaimer: 'Baby Spa' визира плаването на бебета в специализирана вана. White Lagoon не е СПА център.