Арома Терапия

Арома терапията

и Бялата Лагуна

В White Salt Room сме горди да обявим нашата патентована комбинация от етерични масла и солна терапия, която засилва ефекта от терапията освен че и подсигурява едно уникално усещане по време на престоя в солната ни стая. White Salt Room се отличава не само с качеството на терапията си, но и с вниманието и отношението, което ви гарантираме, че ще получите. Нашата цел е вашето здраве, както и да превърнем всяко ваше посещение в Бялата Лагуна в удоволствие.

Aroma therapy

Може да се насладите на ползите от етеричните масла при всяко посещение в White Lagoon & White Salt Room – Ароматерапията е неизменна част от незабравимото изживяване при нас. Независимо какъв пакет сте закупили. След интензивното плаване в нашите специални вани, вашето бебе ще получи и релаксиращ масаж (с най-високо качествени продукти, които са съобразени с неговата възраст и нужди).

Ползи

Етеричните масла са били използвани през вековете в много култури поради подпомагащите здравето качества.

Ползите от тях са изключително много, като най-разпространените от тях са следните:

 • Прочистващ ефект
 • Подсилват имунитета
 • Подпомагат борбата на организма срещу вируси
 • Отпускащ ефект
 • Против болки и травми
 • Заздравителни свойства

Ако сте изпозлвали процедурата ни за бременни, на ваше разположение ще има етерични смеси, които да ви подкрепят при сутрешното гадене (както знаем, „сутрешно“ го е измислил някой, който не е бил бременен). Можете да си подарите и арома масаж в нашата уютна солна стая.

Използваме Ароматерапия и в нашите солни стаи, като допълнително средство за подсилване на имунната система (за вас и вашето дете). Можете да разгледате и актуалните ни предложения.

Консултации

Нашите сертифицирани специалисти ще ви консултират и насочат към подходящ за вас продукт- без значние дали познавате ползите от етеричните масла или за първи път се срешате с тях, те ще ви консултират и ще ви предоставят необходимата информация.

Ще имате възможността да изпробвате напълно безплатно редица етерични масла и продукти на dōTERRA. На ваше разположение има мостри на продукти, които да ви подкрепят в избора. Както и ще получите информация за продуктовия каталог на dōTERRA, ако желаете.

Масла на dōTERRA

Ако желаете, можете да закупите продукти на dōTERRA от нас на място – За вашето удобство ние разполагаме с налични количества от най-атрактивните продукти (единични масла & дифузери). Предоставяме ви всички продукти на официалните цени, без каквато и да е надценка.

Можем да ви съдействаме за създаване на собствен акаунт, за допълнителни отстъпки.

Също така ще имате възможност да се включите в нашите Арома-работилници и обучения

За нас е вжано да ви предоставим първокласно преживяване и услуги. Затова ще имате възможност да получите информация, консултации и участие в различни Арома-работилници и обучения.

Ползи от Арома Терапията

5 Ползи от Ароматерапията – научно доказани и лично изпробвани

Бихме искали да споделим с вас, че употребата на етерични масла в ежедневието може да повлияе добре на физическото, емоционалното и психическото ни здраве.

Разнообразните аромати влияят по различен начин на човешкия организъм, а ползите от ароматерапията са доказани от стотици експерти. Но нека започнем от там: Какво са етеричните масла? Практически погледнато, етеричните масла се различават от маслата, които срещаме навсякъде по това, че в тях няма мастни киселини.

Те са абсолютно натурални и екологично чисти, а именно на този факт се дължат и много им полезни свойства. За да добиете само няколко милилитра етерично масло от дадено растение, са ви необходими изключително големи количества от самото растение. Ще ви дадем и пример за силата на етеричните масла – 1к Мента (Do Terra Peppermint се равнява на 26 чаши ментов чай). Познайте кое ще избера в забързаното ежедневие?

1 Децата, емоциите и етеричните масла

Научно доказано е, че децата прежвяват всяко събитие дълбоко емоционално. Наша отговорнсот като родители е да се грижим за физическото и емоционално здраве на деца ни.

В White Lagoon & White Salt Room изпозлваме натурално чисти и високо терпавтични, етерични масла, които ни дават възможност да имае позитивно влияние и контрол върху здравето на нашите любими посетители.

Етеричните масла нипредлагат алтернативен подход при настинки, болки и неразположения, като при правилната употреба и след консултация може да сте спокойни и да се погрижите и сами вкъщи.

Силните лечебни качества на етеричните масла се дължат на способността им да преминават през клетъчната мембрана и директно да атакуват вируси ибактерии, причинители на болестта.

Те могат да се използват превантивно или по време на боледуване, като действат още след първите няколко нанасяния. Оздравителният им ефект се дължи на способността им цялостно да укрепват имунната система и да стимулират тъканната регенерация.

Вдишването на етерчини масла е изключително ефективен метод за позитивното влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Децата реагират много положително към чистите аромати на DoTerra и нежния допир при масаж. При нанасяне на етеричното масло можем да включим в лечебния процес и самото дете, като му дадем възможност да вдиша директно аромата и дори понякога да го нанесе.

Споделяме и най-често използваните етерични масла при децата, които имат широк спектър на действие и е съобразен с техните възрастови специфики:

 • Лавандула (Lavandula angustifolia) – От 3+ месеца – имуностимулиращо, антибактериално, противовъзпалително, противоинфекциозно
 • Римска Лайка (Anthemis nobilis) – От 3+ месеца – антисептично, противовъзпалително, антобактериално, болки от никнещи зъби, възпалено гърло, рани, херпеси, инфекции
 • Тамян – от 1 год – противовъзпалително, противотуморно, имуностимулиращо, антидепресант – Кралят на маслата. При безсъние, алергии, дихателни проблеми
 • Мащерка – От 2+ години – антибактериално, антигъбично. При вирусни инфекции, дихателни проблеми, настинки, грип, възпалено гърло. Препоръчваме винаги да с еправи тест за чувтсвителност, защото това е изключително силно масло.

При нас можете да откриете и специалния продукт разработен от DoTerra, който е разработен с грижа за най-малките. Там ще откриете готови смеси, които могат да подкрепят вас и децата ви при различни емоционални състяония – Болка, страх от раздяла, умора, нужда от концентрация и подсилване на имунната система.

Брейв – баланс за емоциите и окуражаване на позитивното настроение, ароматите на портокал и канела повдигат духа.
Тинкър – бленда за фокус и концентрация, успокоява мозъка и така той е фокусиран върху задачите изцяло. Помага и при хиперактивност, стрес и нервност.
Стеди – балансиране на емоциите и заземяване, помага вечерно време да се успокои детето от всички дневни емоции. Помага за преодоляване на тъга и силна мъка.
Стронгър – подсилване на имунитета, при настинки, червено гърло.
Калмър – лавандула + римсла лайка – успокоение за съня или за изгорената от слънце (или битово изгаряне) кожа.
Рескюър – за мускулни болки, главоболие, болки на костите при разтеж, синини и натъртвания.
Таймър – за болки и неразположения на червата и стомаха.

2 Ароматерапия за кожата

Предимно сме свикнали да свързваме ароматерапията с козметичната индустрия. Затова и споделяме най-общоприетата полза, а именно добрият външен вид и красивата кожа. А, какъв по-добър начин да се погрижим за нея от ароматните масла? Те не само хидратират кожата и придават кадифена мекота, но и се борят с много кожни проблеми. Ароматерапията въздейства на най-горния дерматологичен слон, като едновременно с това успокоява тялото. Има множество разнообразни процедури, които чрез благоуханните ароматни масла почистват и предпазват кожата от гъбички, бактерии, вируси и други.

Нашите специалисти ще ви консултират към подходяща литература, мостри и информация, ако имате допълнително инетерес в тази област.

 1. Успокояват нервната система

Доказан факт е, че ароматерапията има изключително благоприятно влияние върху психологическото състояние на хората. Вдишвайки ароматите на чистите масла (DoTerra), вие влияете на няколко емоционални центъра в мозъчната си кора, като по този начин ги стимулирате и усещате спокойствие, хармония, намалявате напрежението и изпитвате удоволствие. В White Lagoon & White Salt Room, предлагаме различни начини и методи чрез, които да се насладите на тази релаксираща функция:

 • Арома масаж в Солната ни стая
 • Дифузиране на чисти етерични масла на територията на целия център
 • Бейби Масаж – за успокение на вашето бебе/ дете

Много психолози вече препоръчват ароматерапията на своите пациенти, страдащи от стрес или хора, които имат напрегнато ежедневие и не могат да отпочинат активно.

4 Влияе благоприятно на хранителните разстройства

Очаквано или не, ароматните масла имат толкова широко разпространение, че можем да облекчим дори някои от най-популярните хранителни разтройства именно по този начин. При храносмилателно разстройство – ние препоръчваме храносмилателна смес на DoTerra – Digest Zen и цялата поредица от продукти, които могат да облекчат:

 • Колики при бебета
 • Стомашни неразположения при деца и възрастни
 • Гадене (включително и по време на беременност)
 • Световъртеж
 1. Намаляване на физическата болка

Ако страдате от главоболие, имате болки в ставите или мускулните, не избързвате с ходенето до аптеката. Много масла имат изпитано благоприятно влияние при подобни проблеми.

Ароматерапия с лавандула облекчава главоболието, при това можете да го направите и в домашни условия  или да си напарвите Лавандулова ароматерапия в нашата прекрасна солна стая, където едновремнно ще се насладите на солна терапия с лавандулов привкус.

Какво представляват

ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА?

Етеричните масла са естествени ароматни съединения, които могат да бъдат намерени в семената, кората, стъблата, корените, цветовете и други части на растенията. Ароматът им може да бъде както прекрасен, така и мощен. Ако някога са ви подарявали роза, минавали сте покрай поле с лавандула или сте усещали мириса на току-що откъсната мента, то вие сте усетили ароматните качества на етеричните масла. Етеричните масла могат да подобрят настроението, да успокоят сетивата и да предизвикат силни емоционални реакции. Но употребата на етеричните масла се простира отвъд ароматните им свойства.

Етеричните масла са били използвани през вековете в много култури поради подпомагащите здравето качества. Модерните тенденции в насока по-холистичен подход към грижата за себе си и все по-нарастващото научно признание на алтернативните здравни практики водят до преоткриване на здравните ползи от етеричните масла. Много от тях имат мощно прочистващо действие. Тяхната уникална химична структура им позволява да осигурят желаните ползи чрез локално приложение. Някои масла могат да бъдат използвани в допълнение към хранителния режим с цел подобряване на жизнеността и благополучието.

Употреби

Етеричните масла се използват за широк набор от емоционални и физически уелнес приложения. Те могат да бъдат използвани самостоятелно или в сложни смеси, в зависимост от опита на потребителя и желаните от него ползи. Етеричните масла обикновено се прилагат по един от трите начина: ароматно разпръскване, локално приложение върху кожата или прием като хранителни добавки. Използването на етерични масла може да бъде както безкрайно лесно, така и животопроменящо. Работейки с някой, който вече е използвал етеричните масла преди, ще помогне на начинаещите да извлекат повече ползи и наслада.

Етеричните масла са естествено безопасни и имат малко, ако има такива нежелани странични ефекти, когато се използват според указанията. Да не забравяме, че те са с много силна концентрация и трябва да се използват внимателно. Уверете се, че използвате само чисти етерични масла и следвате предупрежденията и указанията на етикета. Етеричните масла в никакъв случай не трябва да се прилагат в очите или във

вътрешността на ушния канал. При поява на зачервяване или раздразнение при локална употреба на етерично масло, приложете в засегнатата зона растително масло като фракционирано кокосово масло – водата няма да разтвори етеричното масло. Консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате етерично масло, ако сте бременна или под лекарско наблюдение.

За нас

Добре дошли в първото Baby Spa в България. Насладете се на многото уникални услуги, които предлагаме в White Lagoon.

Open Hours

Пон-Петък: 09:00 - 19:00
Събота: 09:00 - 19:00

Неделя: 09:00 - 19:00

Contacts

ул.Бяла Акация 1, Манастирски Ливади, София
Тел: 0888 91 31 33
Facebook

Instagram

ThemeREX © 2024 All rights reserved. Terms of use and Privacy Policy

Disclaimer: 'Baby Spa' визира плаването на бебета в специализирана вана. White Lagoon не е СПА център.